Quantcast

Martin Logan Montis issue

MartinLogan Owners (MLO)

Help Support MartinLogan Owners (MLO):

Julien

New member
Joined
Jan 10, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Hi everyone,

I own the Martin Logan Montis speakers since 2012.
I've an issue on one of my speaker : no sound is coming out from the higher part of the panel (the first 30cm from the top).
I've swapped power supply and backplate but nothing has changed...
Any suggestion ?
Thanks for your help!
 

roberto

Well-known member
Joined
Jan 1, 2005
Messages
3,300
Reaction score
80
Location
San Jose, Costa Rica
Hola Julien,
Swap the panel. If you have the same with the other speaker, you have a bad panel. Sometimes washing the panel works.
I am sorry to carry bad news for you.

Happy listening!
 

Julien

New member
Joined
Jan 10, 2021
Messages
3
Reaction score
0
Thanks Roberto...
Unfortunately I was expecting your answer....
What is your best recommandation to buy the panels ?

Thanks again for your advice
 

Paul172

Well-known member
MLO Supporter
Joined
Jul 10, 2020
Messages
63
Reaction score
22
Shawn at Davinci Media also a forum member said he can get deals on replacement panels.
 

Tosh

Well-known member
Joined
Dec 17, 2008
Messages
630
Reaction score
7
Location
Silicon Valley
If a portion of the panel is making sound while another portion is quiet, then try squeezing the stators together along the right and left edges to encourage making a better connection between the copper charging strip and the diaphragm.
 

Delnia

New member
Joined
Jan 27, 2021
Messages
2
Reaction score
1
Had a similar issue with my Montis`s. Still under warranty and customer support sent me 2 new panels at no cost. I believe these are pretty expensive, as much as $2k + each
 
Top